Sosyal Medya

KANAL 26 haber bültenlerinde ameliyatımıza geniş yer verildi (09.04.2019)

KANAL 26 haber bültenlerinde ameliyatımıza geniş yer verildi (09.04.2019)

55 Yaşındaki Böbrek Nakilli Şerif Kaya, Zehirli Guatr Hastalığından Özel Eskişehir Anadolu Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kayıhan Çağlar Tarafından Uygulanan Tiroit Ameliyatı İle Kurtuldu.

Kronik Böbrek Yetmezliği nedeniyle 10 yıllık bir diyaliz tedavisi geçmişinden sonra Haziran 2015’te Bursa Uludağ Üniversitesinde kadavradan sağ böbrek nakli ameliyatlısı olan Hasta Şerif Kaya, 11 aydan beridir bir türlü kurtulamadığı halk arasında zehirli guatr tabiri ile anılan hastalığın tedavisi için bu sefer de Özel Eskişehir Anadolu Hastanesi doktorlarından Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kayıhan Çağlar’a başvurdu. 

Tiroit hormonlarının aşırı üretildiği iki taraflı çoklu nodüle ilaveten tiroit bezinin, sağ tarafta daha bariz olmak üzere göğüs kafesi içine aşırı büyümesi nedeniyle yine Uludağ Üniversitesinde antitiroit ilaç ve kalp ritm düzenleyici ilaçlarla kontrol edilmeye çalışılmış, netice alınamaması üzerine de ameliyat gereği söylenmiş. Operasyon için başvurduğu değişik merkezlerde bir türlü netice alamamış. 

Özel Eskişehir Anadolu Hastanesi doktorlarından Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kayıhan Çağlar’a başvuran Hasta Şerif Kaya, Uludağ Üniversitesi Nefroloji Kliniğinin önerileri ışığında ameliyat öncesi, sırası ve sonrasındaki tedbirler alınmak, tedaviler uygulanmak suretiyle; Özel Eskişehir Anadolu Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Hüseyin Kara tarafından tatbik edilen başarılı anestezi esnasında sinir görüntüleme sistemi eşliğinde yaklaşık 2,5 saatlik iki taraflı total tiroidektomi ameliyatı uygulandı. Hasta; ses, nefes veya başkaca bir sorun olmaksızın ertesi günü şifa ile taburcu edildi.

Tedavinin başarısı ve gördüğü ilgiden memnuniyetini ifade eden Hasta Şerif Kaya “Benim gibi diyaliz hastası ya da böbrek nakilli olup bu hastalıktan sıkıntı yaşayan ve hatta hayatını kaybeden pek çok hasta var. Ben, ameliyat olup sağlığıma kavuştum; onlar da hiç korkmayıp ameliyat olup kurtulsunlar. Doktoruma da çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

Dr. Kayıhan Çağlar ise “Hasta Şerif Kaya, ya dializ görmekte ya da böbrek nakil hastası olup ‘zehirli guatr’ nedeniyle ameliyat gerektiği halde ölüm korkusu nedeniyle ameliyattan kaçan ya da değişik nedenlerle ameliyatı gerçekleşemeyen hastalara hem cesaret vermek hem de yol göstermek amacıyla bu haberin yapılmasını bizzat istemiştir. Kendisine bu haklı talebi ve sorumluluk girişiminden dolayı şahsım ve hastane yönetimim adına kendisine teşekkürü bir borç biliyorum.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaş