Sosyal Medya

2023 Senesi için Tiroit Bezinin Kırkını Uçurduk 😉

2023 Senesi için Tiroit Bezinin Kırkını Uçurduk 😉

EÖ (49) E

 Takriben 2 aydır yüksek tansiyon, aşırı terleme, iç sıkıntısı, kalp çarpıntısı, kilo kaybı, sinirlilik hali mevcut. 1 ay önce bir Dahiliye hekimince istenilen tiroit ultrasonografisinde; tiroit bezi her iki tarafının %100 hacim büyümesine maruz kaldığı, ayrıca tiroit bezi sol tarafta noktasal kireçlenmelerin eşlik ettiği en büyüğü 10 mm olan %60-70 kanser şüpheli çoklu tiroit nodülü ile birlikte kanda izole serbest T4 hormon yüksekliği (subklinik hipertiroidi) saptanarak 1 ay sonra kontrole davet edilmiş.

Tarafımıza ameliyat olma kararı ile başvuran hastaya sinir görüntüleme sistemi emniyetinde tiroit bezinin iki taraflı çıkartılması işlemi tatbik edildi. Hastamız, ses ve nefes sorunu olmaksızın uyandırıldı.

Literatürde; "Yılda 10 paratiroit ve 80-100 tiroit ameliyatı yapan cerrah, deneyimli ve endokrin spesifik çalışan bir cerrahtır." denilmektedir. 2023 yılının daha ilk yarısı tamamlanmamışken 40 başarılı ameliyatla yıllık asgari 80 olumlu sonuçlanmış ameliyat hedefimiz için önemli bir aşama kaydedilmiş olundu. Bu süreçte bize güvenip canını, sesini ve nefesini emanet etmiş olan tüm hastalarımıza ve yakınlarına çok teşekkür ediyorum. Şen ve esen kalınız.


Sosyal Medyada Paylaş